0532 178 9460
mehmetmenguc60@gmail.com
0532 178 9460
mehmetmenguc60@gmail.com

Endüstriyel Atık Sorunlarınıza 7/ 24 Atılım Vidanjör

Endüstriyel Atık Sorunlarınıza 7/ 24 Atılım Vidanjör
Endüstriyel atık, fabrikalar, üretim tesisleri, madenler ve enerji santralleri gibi kuruluşların faaliyetleri sonucu ortaya çıkan her türlü atık maddeye denir. Bu atıklar, üretimlerden kalan bozuk ve standart dışı maddeleri ifade eder.  Evsel atıklardan farklı olarak, daha karmaşık bir içeriğe sahiptir ve tehlikeli maddeler içerebilir.

Endüstriyel Atık Nedir? Endüstriyel Atık Örnekleri ve Bertarafı

Çevreye ve insan sağlığına duyarlı, tehlikeli atık bertaraf firmaları istanbul’ da endüstriyel atık, bilinçsiz şekilde bertaraf edilirse ciddi çevresel ve insan sağlığı açısından tehlikelere neden olur; bu açıdan yasalara uygun bir şekilde çalışırlar. Atılım Vidanjör olarak, endüstriyel tesislerde oluşan sıvı ve çamur halindeki atıkların güvenli ve duyarlı şekilde taşınmasını ve bertaraf edilmesini üstleniyoruz.  Güçlü vakumları sayesinde, farklı viskozitelerdeki endüstriyel atık hızlı bir şekilde tahliye edilir. Endüstriyel atık örneklerini aşağıdaki tablomuzda inceleyebilirsiniz. endustriyel-atik
Üretim Süreçlerinden Kaynaklanan Atıklar Enerji Üretimi ve Madencilikten Kaynaklanan Atıklar Diğer Endüstriyel Atık
Atık hammaddeler Bozuk veya standart dışı ürünler Proses kaynaklı kimyasal atıklar Çözücüler ve yağlar Ambalaj atıkları Kül ve Cüruf Maden Atıkları Radyoaktif atıklar İnşaat ve yıkıntı atıkları Atık su arıtma çamurları Laboratuvar atıkları
Çevre ve insan sağlığı için tehlike arz eden bu atıklar genellikle yanıcı, patlayıcı, zehirli ve kanserojen gibi tehlikeli özelliklerden birkaçına sahip olabilirler. Tehlikeli atık bertaraf firmaları veya lisanslı atık bertaraf firmaları, tehlikeli atıkların doğru sınıflandırması ile işe başlar, bu atıkları diğerlerinden ayrı olarak depolar ve özel lisanslı araçlarla çevreye zarar vermeyecek şekilde bertarafı gerçekleştirir.  

İstanbul’un Tüm Sorunları İçin Kullanılan Ekipmanlar

İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan tüm semtlere hizmet vermekteyiz. Profesyonel ve tecrübeli kadromuz, son teknoloji araçlarımız ile haftanın her günü 7/ 24 acil vidanjör ve kiralık vidanjör hizmetleri gibi birçok hizmet için sizlere bir telefon kadar yakınınızdayız.  Standart vidanjörlerin giremediği ve manevra yapamadığı alanlarda mini vidanjörler ile sorunlarınıza pratik çözümler sunuyoruz. Kullandığımız diğer son teknoloji araçlarımızı inceleyebilirsiniz.
  • Standart Vidanjör Araçları: Güçlü vakum sistemi ile tıkanıklığa neden olan katı ve sıvı atıkları çekerek temizler ve farklı tank kapasitelerine sahiptir.
  • Kombine Vidanjör Araçları (Kuka): Hem vakum hem de güçlü su püskürtme özelliği bir arada olan araçlardır. Tıkanıklıkları parçalamak ve parçalanan atıkları çekmek için kullanılır. Ayrıca daha inatçı tıkanıklıklar için idealdir.
  • Rögar Temizleme Aparatı: Rögar kapaklarını kaldırmak ve içerisindeki atıkları temizlemek için kullanılan özel ekipmandır.
  • Kanal Görüntüleme Sistemleri: Tıkanıklık yerini ve nedenini tespit edebilmek ve bu sayede doğru müdahale edebilmek adına kullanılan kameralı sistemlerdir.
  • Mekanik Tıkanıklık Açma Ekipmanları: Boru içlerine sıkışmış katı cisimleri parçalamak ve çekmek amacıyla kullanılan motorlu ve spiral sistemlerdir.
  • Fosseptik Vidanjörleri: Güçlü vakumlara ve büyük kapasiteli atık tanklarına sahip araçlarımızdandır. Fosseptiklerde biriken suları çekmek için farklı tank hacimlerine sahip araçlar bulunmaktadır.
  • Uzun Vakum Hortumları: Fosseptik çukurlarının etrafına araç yanaşamayacak durumlarda uzun ve dayanıklı vakum hortumları bulunmaktadır.
  • Yüksek Basınçlı Yıkama Üniteleri: Fosseptiğin dibinde biriken yoğun çamur ve kalıntıları temizlemek amacıyla yüksek basınçlı su kullanılmaktadır.
endustriyel-atik
Endüstriyel Atık

Sıvı Atık Nedir? Sıvı Atık Örnekleri Nelerdir?

Sıvı atık, evsel kullanımdan, tarımsal faaliyetlerden ve endüstriyel süreçlerden kaynaklanan akışkan halde bulunan atıklardır. Genellikle boru hatları, kanallar veya tanklar aracılığıyla taşınarak bertaraf edilir. Sıvı atıklar üçe ayrılır; bunlar evsel atıklar, endüstriyel kaynaklı sıvı atıklar ve tarımsal kaynaklı sıvı atıklardır.

1- Sıvı Evsel Atıklar

Günlük hayatımızda evlerimizde atıklar üretiriz; bunlara evsel atık denir. Sıvı formda olan atıklar genellikle banyo ve duş suları, mutfak atık suları, tuvalet atıkları, çamaşır makinesi atık suları ve çöp sularıdır. İşte bu atıklar sorun haline geldiğinde, 7/ 24 Atılım Vidanjör olarak son teknoloji araçlarımız ve profesyonel çalışanlarımız ile sorunlarınıza kalıcı çözümler sunuyoruz.

2- Endüstriyel Atık- Endüstriyel Sıvı Atıklar

Endüstriyel atık faaliyetlerinin sonucu olarak ortaya çıkan sıvı atıklar, üretim tesisleri, enerji santralleri ve madenler gibi tesislerin atıklarıdır. Endüstriyel sıvı atıklarına örnek vermek gerekirse:
  • Tekstil sektörünün boyama ve baskı işlemlerinden kaynaklanan renkli kimyasallar içeren atık sular.
  • Kimya sanayinde reaksiyonlardan, yıkama işlemlerinden ve ürün saflaştırmalardan kaynaklanan organik ve inorganik kimyasallar içeren atıklar.
  • Kağıt ve selüloz sektöründe odun işleme, kağıt hamuru üretme ve beyazlatma işlerinden dolayı lifli ve kimyasallar içeren atıklar.

3-Tarımsal Kaynaklı Sıvı Atıklar

Yüksek oranda organik madde, azot, potasyum ve çeşitli mikroorganizmalar içeren inek, koyun ve keçi gübreleri ile ahırların temizlenmesi veya hayvanların yıkanması sonucu oluşan sıvı atıklardır. Ayrıca, sera atıkları ve sulama drenaj suları gibi birçok örnek verilebilir.

Sık Sorulan Sorular

endustriyel-atik Endüstriyel atık konusunda araştırmalar yapan kullanıcıların merak ettiği diğer sorular şunlardır:

1-Endüstriyel Atık Geri Dönüştürülebilir Mi?

Endüstriyel atık eğer katıysa geri dönüştürülebilir materyal içerir. Ayrıca katı endüstriyel atıkların değerlendirilmesi ve hammadde olarak yeniden geri dönüştürülüp ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır. Bunların yanı sıra, yağlı kağıtlar, fotoğraf kağıtları, kullanılmış peçeteler ve mendiller geri dönüşü olmayan atıklardır.

2-Endüstiryel Çöp Nedir?

Üretim tesisleri, madenler, enerji santralleri ve diğer sanayi kuruluşlarının faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan dönüştürülebilir ve dönüştürülemeyen atıklardır. Endüstriyel atık konusunda “çöp” kelimesi genellikle daha az değerli ve doğrudan dönüşümü olmayan atıklar için kullanılmaktadır. 

3-Fabrika Atıkları Nelerdir?

Fabrika atıkları genellikle endüstriyel atık kavramı içerisinde değerlendirilir ve fabrikaların üretim süreçleri sonrasında oluşur. Fabrika atıklarının doğru şekilde yönetilmesi, doğal kaynaklar, çevre kirliliğini ve insan sağlığını korumak amacıyla büyük önem taşımaktadır.
Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

WhatsApp Destek